за застройката:
Агнешката главичка се изчиства и се измива. Слага се в подходящ съд, залива се с вода, посолява се и се вари до омекване на месото. След това бульонът се прецежда, месото от главичката се обира и се нарязва на парчета.
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в загретите масло и олио. Когато лукът стане прозрачен, се добавят почистените и нарязани на дребни кубчета моркови и целина. Запържват се за около 3–4 минути. След това се прибавят обелените и нарязани на дребно картофи и се разбърква.
След като и картофите се запържат, се сипва бульонът от главичката. Съдът се похлупва и се оставя да къкри около 20–30 минути. Ментата, магданозът и мащерката се наситняват и се слагат при зеленчуците. Овкусява се със самардала.
Дреболиите от агнешкия комплект се нарязват на дребни парчета и заедно с месото от агнешката главичка се добавят към зеленчуците. Варят се 5–10 минути.
Приготвя се застройка, като маслото се разтопява, прибавя се брашното и се запържва до златистокафяв цвят.Жълтъците се разбиват с киселото мляко. Към тях се изсипва малко от бульона на супата, разбърква се и сместа се сипва към брашното и маслото.
Към застройката се добавя един черпак от супата, поръсва се с червен пипер, разбърква се добре и се сипва в чорбата. Подправя се с черен пипер. Агнешката чорба се сервира, гарнирана с наситнен пресен лук.