Loader
0%

Агнешка чорба

ff

Необходими продукти

  • 1 агнешка главичка
  • 1/2 агнешки комплект
  • 1–2 картофа
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 4–5 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2–3 ч. л. самардала
  • 1 връзка магданоз
  • 1/2 връзка мента
  • 1/3 връзка мащерка
  • 50 г краве масло
  • 30 мл олио
  • 1/2 връзка пресен лук за гарниране
  • сол на вкус

за застройката:

  • 1 с. л. брашно
  • 125 г краве масло
  • 2 жълтъка
  • 1 с. л. кисело мляко
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
recipe-icon
Ястие от агнешка главичка и комплект
recipe-icon
Време 2 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Агнешката главичка се изчиства и се измива. Слага се в подходящ съд, залива се с вода, посолява се и се вари до омекване на месото. След това бульонът се прецежда, месото от главичката се обира и се нарязва на парчета.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в загретите масло и олио. Когато лукът стане прозрачен, се добавят почистените и нарязани на дребни кубчета моркови и целина. Запържват се за около 3–4 минути. След това се прибавят обелените и нарязани на дребно картофи и се разбърква.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

След като и картофите се запържат, се сипва бульонът от главичката. Съдът се похлупва и се оставя да къкри около 20–30 минути. Ментата, магданозът и мащерката се наситняват и се слагат при зеленчуците. Овкусява се със самардала.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Дреболиите от агнешкия комплект се нарязват на дребни парчета и заедно с месото от агнешката главичка се добавят към зеленчуците. Варят се 5–10 минути.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Приготвя се застройка, като маслото се разтопява, прибавя се брашното и се запържва до златистокафяв цвят.Жълтъците се разбиват с киселото мляко. Към тях се изсипва малко от бульона на супата, разбърква се и сместа се сипва към брашното и маслото.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Към застройката се добавя един черпак от супата, поръсва се с червен пипер, разбърква се добре и се сипва в чорбата. Подправя се с черен пипер. Агнешката чорба се сервира, гарнирана с наситнен пресен лук.

6
icon

Добър апетит!