Loader
0%

Агнешка яхния със спанак

ff

Необходими продукти

  • 1 агнешка плешка
  • 4 моркова
  • 2 връзки пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 1 връзка пресен чесън
  • 1 кг спанак
  • 2 с. л. червен пипер
  • 60 г краве масло
  • 2 с. л. олио
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от агнешка плешка, моркови и спанак
recipe-icon
Време 3 ч. 15 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Морковите, лукът, джодженът, магданозът, чесънът и спанакът се наситняват.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Месото се обезкостява и се реже на кубчета. Месото се запържва в олиото и маслото и се изважда.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В същия съд се запържват морковите и лукът. Добавят се червеният пипер, чесънът, джодженът и магданозът. Връща се месото, налива се вода, да го покрие и се готви на тих огън под капак до готовност.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Добавя се спанакът и се готви още 10–15 минути. Сипва се предварително разтвореното в малко студена вода нишесте и се овкусява със сол и черен пипер.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Разбърква се и се сервира с кисело мляко.

5
icon

Добър апетит!