за маслото:
за гарнитурата от спанак:
за картофите „Лулу“:
Розмаринът и чесънът се нарязват на ситно, кората на лимона се настъргва. Разбъркват се с маслото, горчицата, сол и черен пипер. Ароматното масло се завива като бонбон във фолио за свежо съхранение и се прибира във фризер поне за час.
Котлетите се почистват с остър нож от мазнината по горната част на ребрата. Намазват се със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат до златисто в силно загрят тиган.
Месото се слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор и се пече 10–12 минути. Оставя се да почине 5–10 минути, преди да се нареже.
Картофите се белят и се режат на едри кубчета. Слагат се в тава и се поръсват със сол и черен пипер. Налива се бульонът. Отгоре се разпределя маслото. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Фолиото се отстранява, картофите се поръсват с настърган пармезан и се запичат до златисто – за около 10 минути. Спанакът се почиства, чесънът и доматите се наситняват. В зехтина се запържват първо доматите и чесънът, а след това се добавя и спанакът, овкусява се със сол и черен пипер. Готви се 2–3 минути.
В чинии за сервиране се слагат картофи, върху тях – спанак, отгоре котлети и парченца ароматно масло.