Loader
0%

Агнешки котлети с печени моркови

ff

Необходими продукти

  • 2 кг агнешки котлети
  • 5 шушулки кардамон
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • 50 г пресен джинджифил
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 6 моркова
  • 300 мл зеленчуков бульон
  • 2 с. л. сироп от нар
  • 2 с. л. олио
  • 50 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от агнешки котлети и моркови
recipe-icon
Време 1 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Кардамонът се счуква леко в хаванче, люспите се отделят, а семената се стриват. Прибавят се настърганото индийско орехче, кимионът, сол и черен пипер на вкус, и всичко се стрива добре.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Котлетите се намазват с половината олио и се запичат на висока температура в сух съд с незалепващо покритие, от всички страни – до златисто.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва в половината от маслото и останалото олио, заедно с наситнените чесън и джинджифил. След това се изваждат и в същия съд на два пъти за кратко се запържват обелените и нарязани на пръчици моркови.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Зеленчуците се слагат в тава, налива се зеленчуковият бульон, слага се останалото нарязано масло и се запичат за около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Агнешките котлетчета се добавят в тавата и се поръсват се със сместа от подправки и със сиропа от нар. Ястието се пече още 10 минути – до готовност.

5
icon

Добър апетит!