Кардамонът се счуква леко в хаванче, люспите се отделят, а семената се стриват. Прибавят се настърганото индийско орехче, кимионът, сол и черен пипер на вкус, и всичко се стрива добре.
Котлетите се намазват с половината олио и се запичат на висока температура в сух съд с незалепващо покритие, от всички страни – до златисто.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва в половината от маслото и останалото олио, заедно с наситнените чесън и джинджифил. След това се изваждат и в същия съд на два пъти за кратко се запържват обелените и нарязани на пръчици моркови.
Зеленчуците се слагат в тава, налива се зеленчуковият бульон, слага се останалото нарязано масло и се запичат за около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Агнешките котлетчета се добавят в тавата и се поръсват се със сместа от подправки и със сиропа от нар. Ястието се пече още 10 минути – до готовност.