Loader
0%

Агнешко със зелени маслини

ff

Необходими продукти

  • 1,5 кг агнешки бут
  • 5 скилидки чесън
  • 2 стръка розмарин
  • 1 дафинов лист
  • 250 мл бяло вино
  • 30 мл зехтин „Екстра върджин“
  • сол и черен пипер на вкус

за гарниране:

  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • кората от 1 портокал
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 връзка магданоз
  • 20 г сушени домати
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от агнешки бут, зелени маслини и сушени домати
recipe-icon
Време 2 ч. 15 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Агнешкото се нарязва на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер. Чесънът се бели и се разполовява.
Месото се запържва в зехтина. Добавя се чесънът и също се запържва.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Слагат се дафиновият лист и розмаринът, и се налива виното. Похлупва се и се готви 2 часа на слаб огън.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Чесънът, маслините, магданозът, портокаловата кора и сушените домати се наситняват, смесват се, разбъркват се и се посоляват.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Агнешкото се сервира поръсено с маслиновата смес.

4
icon

Добър апетит!