за соса:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Жълтъците се разбиват с миксер с 4 лъжици захар, докато побелеят. Прибавят се ванилията, заквасената сметана, бакпулверът, наситнените бадеми и разтопеното маслото.
Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг. Към жълтъчената смес се прибавя брашното и се бърка с телена бъркалка. Накрая се прибавят разбитите белтъци и се разбърква внимателно с шпатула.
Тиганът се сгорещява, намазва се с масло и с черпак на 3 места се слага от сместа. Върху всяка палачинка се слага по една супена лъжица от замразените горски плодове и се притискат с лъжица навътре.
Приготвя се сосът, като сметаната се смесва със захарта и канелата. Палачинките се поднасят гарнирани със соса и по желание се поръсват с пудра захар.