за подправката:
за царевицата:
Царевицата се обелва и се намазва добре с маслото. След това се изпича до златисто на грил (или на грил тиган). Зърната се отделят с помощта на остър нож.
Червеният и пресният лук се нарязват на ситно и се запържват в маслото, докато се карамелизират. Добавят се зърната царевица, налива се бульонът и се вари, докато течността се редуцира. След това се добавя сметаната и се готви още 5 минути на слаб огън.
Една трета от сместа се изважда от съда, пюрира се, след което се сипва обратно в него. Поръсва се с наситнен пресен риган, сол, черен пипер и лют сос, и се разбърква.
Мащерката, чесънът, лукът, червеният пипер, кафявата захар, черният пипер, морската сол и лютият пипер се смилат в кафемелачка.
Скаридите се обелват и се почистват (главите се оставят). Поръсват се с подправката. Маслото се разтопява в тиган с дебело дъно и скаридите се запържват до златисто.
Поднасят се върху царевицата.