Loader
0%

„Айсберг“ с орехи и гъби

ff

Необходими продукти

  • 1/2 салата „Айсберг“
  • 2 моркова
  • 150 г пресни гъби
  • 1/2 връзка копър
  • 50 г орехи

За дресинга

  • 30 г сушени домати
  • 1 скилидка чесън
  • 6 с. л. зехтин
  • 2–3 с. л. балсамов оцет
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от айсберг
recipe-icon
Време 15 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Салатата се накъсва наситно, гъбите се обелват, отстранява се пънчето и шапката се нарязва на четвъртинки. Морковът се обелва и белачка се оформят тънки и дълги ленти. Те се нарязват на тънка слама.
Копърът и орехите се нарязват наедро.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Зехтинът, балсамовият оцет, чесънът и сушените домати се смилат с пасатор. Дресингът се овкусява със сол и черен пипер.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В чиния се разпределя салатата като канапе. Гъбите, морковите, орехите и дресинга се смесват и се поставят върху айсберга. Накрая се поръсва с копъра.

3
icon

Добър апетит!