Брашното и солта се пресяват в купа.
Маята се разтваря в 220 мл топла вода и захарта, като се мачка с пръсти, за да се разтвори. Не се изчаква да шупне, а направо се слага в купата към брашното.
Замесва се гладко тесто. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио и се оставя на топло да втаса за около 45 минути, докато удвои обема си.
Тестото се меси интензивно с още малко брашно. Оформят се пръчки – багети, с дължина около 35 см.
Слагат се в тавата, като между тях се оставя по 3 см разстояние.
С ножица се правят разрези от горната страна на багетите и връхчетата на тестото се дръпват в различни посоки, така че да се получи житен клас. Покрива се с кухненска кърпа и се оставя да втаса още веднъж за около 10 минути.
Багетите се намазват с прясното мляко и се поръсват със семките. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути минути. Отдолу във фурната се слага тава с вода, за да има пара и влага при печенето.
Оставя се да се охладят на скарата и се поднасят.