Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта с миксер, до побеляване.
Прибавят се брашното, бакпулвера, ванилията и леко се разбърква с изключен миксер, за да не се разпръсне брашното. Миксерът се включва и се налива прясното мляко. Разбива се до хомогенна смес.
Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг.
Бананът се нарязва на шайби и след това се намачква с вилица.
Пюрето от банан се прибавя към тестото и се разбърква със силиконова бъркалка. Накрая се слагат белтъците и се разбърква внимателно.
Шоколадът се нарязва на кубчета и се слага към сместа.
Тиган за палачинки се намазва с масло и в него се слагат 3 форми за яйца на очи във форма на сърце (или други по избор). Налива се от палачинковата смес и се пече 3–4 минути от всяка страна.
Обръщането става, като с помощта на нож се отлепя палачинката от стените на формичката, формата се отстранява и с шпатула се обръща палачинката. Така се изпичат всички палачинки, като преди всяко печене се маже с масло.
По желание може да се гарнират с цедено кисело мляко и мед.