Брашното се сипва в голяма купа. Прибавя се солта и се наливат около 250 мл вода.
Свинската мас се разтопява и от нея се добавя 1 с. л.
Замесва се меко тесто.
Оставя се да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
Киселото зеле се нарязва наситно.
Тестото се разделя на 5 равни части.
Всяка част се разточва на тънка кора.
Всяка кора се маже с разтопена мас и се поръсва с предварително отцеденото кисело зеле.
Навива се на стегнато руло, което се поставя в тава, покрита с пергаментова хартия и намазана
с мас.
Така се приготвят всички кори и когато са готови, се намазват с мас. Тавата с баницата се слага
на котлона и се готви около 5 минути на умерен огън за да се образува коричка.
След това се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.