Facebook Pixel
Loader
0%

Баница с печена тиква

ff

Необходими продукти

  • 8 точени кори
  • 500 г печена тиква (почистена)
  • 150 г орехи
  • 100 г кафява захар „Демерара“
  • 50 г стафиди
  • 50 г галета
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 60 мл олио
  • 50 мл ром
  • 1/2 ч. л. канела
  • 1/2 ч. л. джинджифил
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • мед за поливане
recipe-icon
Време 45 минути
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 8 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Орехите се запичат в сух тиган, галетата също се запича за кратко в сух съд.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Стафидите се накисват в рома.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Тиквата се намачква с вилица и се разбърква със захарта, канелата, джинджифила и
индийското орехче.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Олиото се смесва с бурбонската ванилова захар.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Корите се мажат с ароматизираното олио и се подреждат на две места четири една върху
друга.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Поръсват се с галета, намазват се с тиквената смес, слагат се част от накълцаните орехи и
стафидите и се завиват две рула.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

По повърхността им се правят прорези.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Мажат се с олио, поръсват се с орехи и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор,
до готовност – 15 минути.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Охлаждат се, нарязват се и се поднасят, полети с мед.

9
icon

Добър апетит!