Брашното, какаото, содата и солта се пресяват. Маслото се разбива до побеляване, прибавят се захарта, меласата и яйцето, разбива се.
Слага се 100 г от шоколада, разтопен на водна баня. Течните и сухите съставки се смесват.
Накрая се прибавя останалият шоколад, нарязан на много ситно.
Тестото се увива във фолио за свежо съхранение, така че да получи нещо като салам. Оставя се в хладилник за 30 минути да стегне.
След това се нарязва на 12 филии.
Всяка се разделя надве. От парчетата се оформят 24 топчета.
Слагат се в тава със силиконов килим и се сплескват. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 18–20 минути.
Изваждат се върху решетка, за да се охладят и се поднасят.