Loader
0%

Бисквити Двоен шоколад

ff

Необходими продукти

  • 230 г брашно
  • 200 г кафява захар „Мусковадо”
  • 170 г краве масло, стайна температура
  • 200 г черен шоколад
  • 1 яйце (размер М)
  • 50 г натурално какао
  • 1 с. л. меласа
  • 1/2 ч. л. сода бикарбонат
  • 1/4 ч. л. сол
recipe-icon
Ястие от брашно, кафява захар, шоколад
recipe-icon
Време 1 час
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 24 бр.
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Брашното, какаото, содата и солта се пресяват. Маслото се разбива до побеляване, прибавят се захарта, меласата и яйцето, разбива се.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Слага се 100 г от шоколада, разтопен на водна баня. Течните и сухите съставки се смесват.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Накрая се прибавя останалият шоколад, нарязан на много ситно.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Тестото се увива във фолио за свежо съхранение, така че да получи нещо като салам. Оставя се в хладилник за 30 минути да стегне.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

След това се нарязва на 12 филии.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Всяка се разделя надве. От парчетата се оформят 24 топчета.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Слагат се в тава със силиконов килим и се сплескват. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 18–20 минути.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Изваждат се върху решетка, за да се охладят и се поднасят.

8
icon

Добър апетит!