за блата:
за крема:
за ментовото желе:
Бисквитите се натрошават на едро. Белият шоколад се начупва, смесва се с маслото, разтопяват се в микровълнова фурна и се изливат върху бисквитите. Разбърква се.
Сместа се сипва в квадратна форма с регулиращи се стени, която е поставена в плитка тава с пергаментова хартия. Притиска се с лъжица. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, после се охлажда.
Желатинът за крема се накисва в 30 мл студена вода и се оставя да набъбне. Крем сиренето, заквасената сметана (и двете на стайна температура), кондензираното мляко и ванилията се разбиват с миксер.
В купа се смесват листенцата мента за крема, настърганата кора и сокът от лайма, и светлият ром. Пасира се.
Ментовата смес се излива при тази с крем сиренето и се разбърква. Накрая се прибавя затопления за 10 секунди в микровълнова фурна желатин. Кремът се разбърква добре със силиконова шпатула.
След това се изсипва върху охладения блат и се заравнява. Оставя се в хладилник за 30 минути.
Желатинът за ментовото желе се накисва в 50 мл студена вода и се оставя да набъбне. В касерола се загрява ментовия сироп закратко, смесва се с настърганата кора и сокът от лайма, листената мента и светлият ром. Всичко се пасира. Накрая към сместа се налива затопленият в микровълновата фурна желатин.
Желето се разбърква и се излива върху чийзкейка. Заглажда се добре.
Десертът се оставя в хладилник за 4 часа, след това се нарязва на квадрати.