Бишкотите се натрошават, смесват се с разтопеното масло и със захарта. Слагат се във форма за печене с диаметър 26 см. Блатът се пече на 180 градуса с вентилатор за 10-15 минути.
Маскарпонето и кондензираното мляко се разбиват с миксер. Към тях се прибавят намачканите банани и отново се разбива с миксер.
Зърната на нара се отделят като нарът се разрязва надве и с лъжица се чука над купа с вода. Зрънцата падат на дъното, а на повърхността на водата изплува бялата мембрана. Две трети от зърната се претриват през цедка, да се отцеди сокът им в купа, а след това се изстискват през марля. Сокът се сипва в крема и се разбърква.
Желатинът се залива с 2 с. л. вода и след като набъбне, се разтваря в микровълнова фурна. Сипва се в крема, разбърква се и кремът се излива върху блата във формата. Отгоре се слагат останалите зърна нар, оставя се да се стегне в хладилник поне за 2 часа и се поднася.