От бутертестото се изрязват кръгове с големината на дъното на купичките за крем брюле (6 големи) и се поставят в тях. Тестото се надупчва с вилица и се пече за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто.
Белият шоколад се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня). В купа се сипват изварата и заквасената сметана. Разбиват се с миксер. Прибавя се разтопеният шоколад, като продължава да се разбива с миксера. Сипват се кафявата захар, ванилията и отново се разбива. Настъргва се портокаловата кора. Прибавят се яйцата и се разбива съвсем за кратко – около 30 секунди. Ако яйцата се разбиват по-дълго време, чизкейкът се надига и бухва.
Ягодите се почистват и се нарязват натънко.
Изпечените блатове се натискат леко с лъжица и се оставят да се охладят закратко.
Върху тях се излива крема и се пече на водна баня в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. Оставя се да се охлади.
Върху него се подреждат ягодите.
Желатинът се разтваря в 6–7 с. л. студена вода, след това се разтваря в микровълнова за 30 секунди.
Ягодите се намазват с желатина, за да останат свежи по-дълго време. Десертът се оставя да се охлади поне за 1–2 часа.