Loader
0%

Чийзкейк с бутертесто и ягоди

ff

Необходими продукти

  • 500 г ягоди
  • 450 г пълномаслена извара
  • 200 г бял шоколад
  • 350 г заквасена сметана
  • 400 г бутертесто
  • 2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
  • 1 ванилия
  • кората от 1 портокал
  • 2 яйца
  • 10 г желатин
recipe-icon
Ястие от ягоди, извара, бутертесто
recipe-icon
Време 1 час (и време за охлаждане)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

От бутертестото се изрязват кръгове с големината на дъното на купичките за крем брюле (6 големи) и се поставят в тях. Тестото се надупчва с вилица и се пече за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Белият шоколад се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня). В купа се сипват изварата и заквасената сметана. Разбиват се с миксер. Прибавя се разтопеният шоколад, като продължава да се разбива с миксера. Сипват се кафявата захар, ванилията и отново се разбива. Настъргва се портокаловата кора. Прибавят се яйцата и се разбива съвсем за кратко – около 30 секунди. Ако яйцата се разбиват по-дълго време, чизкейкът се надига и бухва.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Ягодите се почистват и се нарязват натънко.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Изпечените блатове се натискат леко с лъжица и се оставят да се охладят закратко.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Върху тях се излива крема и се пече на водна баня в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. Оставя се да се охлади.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Върху него се подреждат ягодите.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Желатинът се разтваря в 6–7 с. л. студена вода, след това се разтваря в микровълнова за 30 секунди.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Ягодите се намазват с желатина, за да останат свежи по-дълго време. Десертът се оставя да се охлади поне за 1–2 часа.

8
icon

Добър апетит!