за основата:
за крема:
Крекерите за основата се натрошават добре (или се смилат). Смесват се с разтопеното масло, канелата, джинджифила и захарта. Прибавят се и накълцаните орехи.
Сместа се изсипва във форма за торта (с диаметър 23 см), застлана с пергаментова хартия, като се притиска добре. Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
Шоколадът за крема се разтопява. Тиквата се пюрира и се прецежда. Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата за много кратко, овкусява се с ванилова захар.
Около една чаша от крема се смесва с разтопения шоколад и се овкусява с канелата. Останалият крем се разбърква с тиквеното пюре и джинджифила.
Тиквеният крем се излива върху основата. Следва шоколадовият крем, след което се заравнява.
Чийзкейкът се пече около 50 минути в загрята на 150 градуса. Когато е готов, се оставя във фурната, да се охлади напълно. Изважда се и се прибира в хладилник за 6 часа.