Loader
0%

Чийзкейк с тиква и шоколад

ff

Необходими продукти

 

за основата:

  • 150 г пълнозърнести крекери
  • 50 г печени орехи (със сол)
  • 110 г краве масло
  • 2 с. л. кафява захар
  • 1 ч. л. канела
  • 1 ч. л. сух джинджифил

 

за крема:

  • 600 г крем сирене
  • 400 г печена тиква
  • 190 г захар
  • 150 г черен шоколад
  • 4 яйца
  • 1/2 ч. л. сух джинджифил
  • 1/2 ч. л. канела
  • 10 г бурбонска ванилова захар
recipe-icon
Ястие от тиква
recipe-icon
Време 1 час и 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 10
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Крекерите за основата се натрошават добре (или се смилат). Смесват се с разтопеното масло, канелата, джинджифила и захарта. Прибавят се и накълцаните орехи.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Сместа се изсипва във форма за торта (с диаметър 23 см), застлана с пергаментова хартия, като се притиска добре. Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Шоколадът за крема се разтопява. Тиквата се пюрира и се прецежда. Крем сиренето се разбива със захарта и яйцата за много кратко, овкусява се с ванилова захар.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Около една чаша от крема се смесва с разтопения шоколад и се овкусява с канелата. Останалият крем се разбърква с тиквеното пюре и джинджифила.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Тиквеният крем се излива върху основата. Следва шоколадовият крем, след което се заравнява.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Чийзкейкът се пече около 50 минути в загрята на 150 градуса. Когато е готов, се оставя във фурната, да се охлади напълно. Изважда се и се прибира в хладилник за 6 часа.

6
icon

Добър апетит!