за основата:
за крема:
за топинга:
Бисквитите за основата се смилат и се разбъркват добре с разтопеното масло. Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия.
Заравнява се и блатът се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се оставя да се охлади.
Черешите се почистват от костилките, заливат се с брендито и се оставят така, за да поемат аромата.
Крем сиренето се разбърква със сметаната, захарта, ванилията и лимоновия сок. Желатинът се накисва в студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня, за да се разтвори. Постепенно се налива в крема, като се разбърква внимателно.
Върху охладената бисквитена основа се разпределят отцедените череши, а брендито се заделя за топинга. Отгоре се изсипва кремът и се заравнява. Чийзкейкът се прибира в хладилник за 6 часа.
Сокът от компота се разбърква с брендито, захарта и нишестето. Сместа се вари на умерен огън, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона. Оставя се да се охлади.
Чийзкейкът се нарязва на парчета и се залива с топинга.