Loader
0%

Чийзкейк „Шварцвалд“

ff

Необходими продукти

 

за основата:

  • 200 г шоколадови бисквити
  • 80 г краве масло

 

за крема:

 

  • 300 г крем сирене
  • 300 г заквасена сметана
  • 180 г пудра захар
  • 300 г отцедени череши от компот
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ванилия
  • 1/2 пакетче желатин
  • 100 мл бренди

 

за топинга:

 

  • 200 мл сок от черешов компот
  • 50 г захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
recipe-icon
Ястие от шоколадови бисквити, крем сирене, заквасена сметана
recipe-icon
Време час и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 10
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Бисквитите за основата се смилат и се разбъркват добре с разтопеното масло. Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия.

1
}

Стъпка 2

Заравнява се и блатът се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се оставя да се охлади.

2
}

Стъпка 3

Черешите се почистват от костилките, заливат се с брендито и се оставят така, за да поемат аромата.

3
}

Стъпка 4

Крем сиренето се разбърква със сметаната, захарта, ванилията и лимоновия сок. Желатинът се накисва в студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня, за да се разтвори. Постепенно се налива в крема, като се разбърква внимателно.

4
}

Стъпка 5

Върху охладената бисквитена основа се разпределят отцедените череши, а брендито се заделя за топинга. Отгоре се изсипва кремът и се заравнява. Чийзкейкът се прибира в хладилник за 6 часа.

5
}

Стъпка 6

Сокът от компота се разбърква с брендито, захарта и нишестето. Сместа се вари на умерен огън, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона. Оставя се да се охлади.

6
}

Стъпка 7

Чийзкейкът се нарязва на парчета и се залива с топинга.

7
icon

Добър апетит!