Loader
0%

Чушки с лимец

ff

Необходими продукти

  • 10–12 сухи чушки
  • 180 г лимец
  • 3 стръка праз лук (бялата част)
  • 60 г орехи
  • 40 г сушени сливи (без костилки)
  • 40 г сушени кайсии
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. кориандър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 70 мл олио
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от сухи чушки, лимец
recipe-icon
Време 1ч и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Лимецът се накисва в студена вода за 2 часа. Чушките се попарват с вряла вода и се оставят да набъбнат.

1
}

Стъпка 2

Празът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Щом омекне, се добавят наситненият магданоз, кимионът и кориандърът.

2
}

Стъпка 3

Сипва се отцеденият лимец, налива се бульонът и се готви под капак, докато лимецът омекне. Прибавят се накълцаните орехи и сушени плодове, готви се още 1–2 минути, овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.

3
}

Стъпка 4

Чушките се пълнят със сместа, подреждат се в дълбок тиган или в тенджера, заливат се с 200 мл вода, по желание и с малко олио, похлупват се и се готвят около 40 минути на слаб огън.

4
icon

Добър апетит!