Loader
0%

Дип от червено цвекло

ff

Необходими продукти

  • 1 кг червено цвекло
  • 400 г цедено кисело мляко
  • 200 г черен хляб
  • 4 скилидки чесън
  • сокът от 1 лимон
  • 50 г белен шамфъстък
  • 2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
  • 1 ч. л. сумак
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин за поливане
recipe-icon
Ястие от червено цвекло
recipe-icon
Време час и 20 мин.
recipe-icon
Порции 10
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Цвеклото се измива, овкусява се със сол и малко зехтин и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Подправя се със сол, черен пипер, 3 скилидки от чесъна, стрит на паста, сумак и зехтин. Накрая се прибавят цеденото кисело мляко и лимоновия сок.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Хлябът се нарязва на хапки и се запичат на тиган като се поливат и с малко зехтин. Изваждат се от съда и се натъркват с останалата скилидка чесън. Шамфъсръкът се запича на сух тиган и се настъргва или смила.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Дипът се поднася върху филийките, като отгоре се поръсва от ядките.

4
icon

Добър апетит!