Loader
0%

Дип от карамелизиран лук

ff

Необходими продукти

  • 5 глави червен лук
  • 250 г сирене „Маскарпоне”
  • 200 г заквасена сметана
  • 30 мл зехтин
  • 20 мл бял балсамов оцет
  • 1 връзка магданоз
  • 1 стрък мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от червен лук
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 10
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина, заедно с мащерката, докато започне леко да се карамелизира.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Деглазира се с оцета и след като течността се изпари, се оставя да се охлади.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В купа се разбъркват маскарпонето и заквасената сметана. Овкусява се със сол, черен пипер и наситненият магданоз. Накрая се слага карамеленият лук, като мащерката се отстранява.

3
icon

Добър апетит!