Месото се смила в блендер за кратко, не трябва да става на пюре.
Крем сиренето се смесва с настърганото сирене „Чедър“ и накъсаната моцарела, лютия сос и ригана, и се разбърква добре.
Пилешкото се слага в намазана с масло тавичка и се посолява. Отгоре се разпределя сместа от сирена.
Поръсва се с черен пипер на вкус и се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Дипът се сервира, поръсен с наситнения пресен лук.
Идея за поднасяне с тортила чипс:
Нарежете няколко тортили на парчета (като пица), намажете ги с масло и ги поръсете с кимион или пушен червен пипер. Подредете ги върху скарата на фурната и изпечете на 200 градуса за около 7–8 минути.