„Джърман“ шоколадова торта — Фантастико
Loader
100%

„Джърман“ шоколадова торта

ff

Необходими продукти

за блатовете:

  • 2 ч. ч. брашно
  • 4 яйца
  • 1 2/3 ч. ч. захар
  • 250 г краве масло
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 120 г натурален шоколад
  • 1 ванилия
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч. л. сол

за крема:

  • 1 ч. ч. захар
  • 3 жълтъка
  • 80 г краве масло
  • 1 ч. ч. животинска сметана
  • 150 г орехи
  • 1 1/3 чаши кокосови стърготини
  • 1/2 ч. л. сол

за сиропа:

  • 1 1/2 ч. ч. захар
  • 4 с. л. ром
  • 2 ч. ч. вода

за глазурата за гарниране:

  • 240 г пудра захар
  • 6 с. л. краве масло
  • 5 с. л. сладко кондензирано мляко
  • 6 с. л. какао
recipe-icon
Ястие от яйца, краве масло и натурален шоколад
recipe-icon
Време 2 ч. + охлаждане
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Маслото за блатовете се разбива с 1 1/2 ч. ч. захар, налива се млякото и се разбърква (ако млякото изглежда като пресечено, това не трябва да ви притеснява).

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Добавя се разтопеният на водна баня шоколад, бърка се и след като стане хомогенна смес се прибавят един по един жълтъците.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Брашното се смесва с бакпулвера, содата, солта и ванилията. Половината от тази смес се изсипва при шоколадовата, разбърква се до хомогенизиране, изсипва се останалата суха смес и отново се отново разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. 1/3 от тях се добавя към шоколадовата смес и се разбърква с шпатула. После се прибавят останалите белтъци и пак се разбърква внимателно до хомогенизиране.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Сместа се разделя в две форми за торта с махащо се дъно, на дъното на които се слаага хартия за печене. Срените се намазват с масло. Пече се за 40–45 минути, в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

След това блатовете се оставят да се охладят. Всеки се разрязва напречно надве.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Сметаната за крема се смесва със захарта и жълтъците и се кипва. Оставя се на слаб огън докато се сгъсти.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган. Смесват се в купа с натрошените орехи и маслото. Бърка се, докато се разтопи маслото. Оставя се да се охлади. После се добавя сметанената смес.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Водата и захарта за сиропа се смесват и се слагат на котлона да кипнат, докато захарта се разтвори. Налива се ромът, сваля се от огъня и течността се оставя леко да се охлади. Маслото за глазурата се разбива и към него се налива млякото. Захарта и какаото се смесват и се прибавят на два пъти към маслената смес, като се бърка до хомогенизиране.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

В подходяща чиния за торта се слага първият блат, сиропира се и се намазва с 1/4 от крема. Слага се вторият блат, отново сироп и отгоре керем.

10
}
Стъпка 11

Стъпка 11

Това се повтаря ди изчерпване на продуктите, като се завършва с крем. Отстрани се намазва с част от глазурата.

11
}
Стъпка 12

Стъпка 12

С помощта на пош отгоре се оформят розички – само по края на кръга. Преди да се нареже, тортата се оставя да се охлади минимум за 4 часа в хладилник.

12
icon

Добър апетит!