за блатовете:
за крема:
за сиропа:
за глазурата за гарниране:
Маслото за блатовете се разбива с 1 1/2 ч. ч. захар, налива се млякото и се разбърква (ако млякото изглежда като пресечено, това не трябва да ви притеснява).
Добавя се разтопеният на водна баня шоколад, бърка се и след като стане хомогенна смес се прибавят един по един жълтъците.
Брашното се смесва с бакпулвера, содата, солта и ванилията. Половината от тази смес се изсипва при шоколадовата, разбърква се до хомогенизиране, изсипва се останалата суха смес и отново се отново разбърква.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. 1/3 от тях се добавя към шоколадовата смес и се разбърква с шпатула. После се прибавят останалите белтъци и пак се разбърква внимателно до хомогенизиране.
Сместа се разделя в две форми за торта с махащо се дъно, на дъното на които се слаага хартия за печене. Срените се намазват с масло. Пече се за 40–45 минути, в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
След това блатовете се оставят да се охладят. Всеки се разрязва напречно надве.
Сметаната за крема се смесва със захарта и жълтъците и се кипва. Оставя се на слаб огън докато се сгъсти.
Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган. Смесват се в купа с натрошените орехи и маслото. Бърка се, докато се разтопи маслото. Оставя се да се охлади. После се добавя сметанената смес.
Водата и захарта за сиропа се смесват и се слагат на котлона да кипнат, докато захарта се разтвори. Налива се ромът, сваля се от огъня и течността се оставя леко да се охлади. Маслото за глазурата се разбива и към него се налива млякото. Захарта и какаото се смесват и се прибавят на два пъти към маслената смес, като се бърка до хомогенизиране.
В подходяща чиния за торта се слага първият блат, сиропира се и се намазва с 1/4 от крема. Слага се вторият блат, отново сироп и отгоре керем.
Това се повтаря ди изчерпване на продуктите, като се завършва с крем. Отстрани се намазва с част от глазурата.
С помощта на пош отгоре се оформят розички – само по края на кръга. Преди да се нареже, тортата се оставя да се охлади минимум за 4 часа в хладилник.