Loader
0%

Домашна паста с пилешки дробчета

ff

Необходими продукти

  • 600 г брашно тип „00“
  • 1 с. л. зехтин (+ за разточване)
  • 1/2 ч. л. сол
  • 200 мл вода

 

за соса:

  • 400 г пресни пилешки дробчета
  • 4 с. л. олио
  • 50 г краве масло
  • 1 голяма глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл бренди
  • 300 мл растителна сметана
  • 10 листа салвия
  • 100 г сирене „Пармезан“
recipe-icon
Ястие от брашно, пилешки дробчета, сметана
recipe-icon
Време 50 мин. (+ 2 часа за отпочиване на тестото)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В купа се смесват брашното, солта и зехтинът. Налива се водата (ако това количество не е достатъчно, се досипва) и се замесва гладко и еластично тесто. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине 2 часа. След това се разточва на лист с дебелина 3 мм.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

С нож се режат тънки ленти. Всяка лента се дооформя на плота с намазнени ръце, докато стане фитил. Целта е да се получат дебели спагети, които се варят в подсолена вода до ал денте – 2-3 минути.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното олио.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Добавя се маслото и щом започне да се пържи, се сипват нарязаните наедро дробчета.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

След 2–3 минути се добавя салвията, деглазира се с бренди и се налива сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Сварената паста се сипва при дробчетата. Разбърква се и се сервира поръсена с настърган пармезан.

6
icon

Добър апетит!