за тестото:
В купа се смесват брашното и солта. В затопленото мляко се слагат маята, захарта, водата, зехтинът, яйцето и хубаво се разбърква. Течните съставки се сипват при сухите, разбърква се и след това се омесва меко, еластично и гладко тесто. Оставя се да втаса в покрито в купа за 30 минути.
В касерола се смесват доматите, сол, пипер, захарта и риганът, загряват се на огъня, докато се сместа се сгъсти добре, и след това се дърпа от огъня.
Лукът се нарязва наситно и се пържи в 3 с. л. от зехтина на бавен огън, докато леко се запържи. Слагат се 2 щипки кимион, силата на огъня се увеличава, сипва се каймата и се бърка, докато се запържи и стане на трохи. След това се дърпа от огъня и се овкусява със самардала, сол, черен пипер и се разбърква.
Тестото се разделя надве и се разточва на две тънки правоъгълни кори, като по краищата се оформят ръбчета. Оставят се в тави върху силиконови килими за 10-15 минути да втасат.
Сосът се пасира. Тестото се намазва със зехтин, намазва се със соса, отгоре се разпределя каймата, поръсва се настърган кашкавал. Накрая се слага сусамът. Пекат се на 220 градуса с вентилатор за 15 минути на долното ниво на фурната.