Loader
0%

Домашна пица с кайма и сусам

ff

Необходими продукти

 

  • 800 г телешка кайма
  • 400 г домати на кубчета от консерва
  • 2 глави лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 щипка риган
  • 1/2 ч. л. захар
  • 6 с. л. зехтин
  • 2 щипки кимион
  • 1 ч. л. самардала
  • 200 г кашкавал
  • сусам за поръсване

 

за тестото:

  • 500 г брашно
  • 1 пакетче суха мая (7 г)
  • 100 мл вода
  • 50 мл зехтин
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 ч. л. сол
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. захар
recipe-icon
Ястие от телешка кайма, домати
recipe-icon
Време 1 час и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В купа се смесват брашното и солта. В затопленото мляко се слагат маята, захарта, водата, зехтинът, яйцето и хубаво се разбърква. Течните съставки се сипват при сухите, разбърква се и след това се омесва меко, еластично и гладко тесто. Оставя се да втаса в покрито в купа за 30 минути.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В касерола се смесват доматите, сол, пипер, захарта и риганът, загряват се на огъня, докато се сместа се сгъсти добре, и след това се дърпа от огъня.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Лукът се нарязва наситно и се пържи в 3 с. л. от зехтина на бавен огън, докато леко се запържи. Слагат се 2 щипки кимион, силата на огъня се увеличава, сипва се каймата и се бърка, докато се запържи и стане на трохи. След това се дърпа от огъня и се овкусява със самардала, сол, черен пипер и се разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Тестото се разделя надве и се разточва на две тънки правоъгълни кори, като по краищата се оформят ръбчета. Оставят се в тави върху силиконови килими за 10-15 минути да втасат.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Сосът се пасира. Тестото се намазва със зехтин, намазва се със соса, отгоре се разпределя каймата, поръсва се настърган кашкавал. Накрая се слага сусамът. Пекат се на 220 градуса с вентилатор за 15 минути на долното ниво на фурната.

5
icon

Добър апетит!