Loader
0%

Дяволска торта

ff

Необходими продукти

за блата:

  • 210 г брашно
  • 3 яйца
  • 300 г захар
  • 1/3 ч. ч. прясно мляко
  • 2/3 ч. ч. кипяща вода
  • 150 г краве масло
  • 50 г какао
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1 ванилия
  • краве масло за намазване на формите
  • какао за поръсване на формите

за ганаша:

  • 150 г черен шоколад (70% какао)
  • 150 г млечен шоколад
  • 400 г фъстъчено масло
  • 400 мл животинска сметана

за гарниране:

  • 200 г черен шоколад (70% какао)
recipe-icon
Ястие от черен шоколад, млечен шоколад и фъстъчено масло
recipe-icon
Време 1 ч. + охлаждане
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Брашното, ванилията, содата и солта за блата се разбъркват в купа. В друга купа се разбива маслото, след това се добавя захарта и пак се разбива. Слагат се яйцата, едно по едно.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В друга купа се смесват какаото и врялата вода, бърка се, докато се разтвори какаото. Налива се млякото и пак се бърка. Оставя се да се охлади.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Към маслената смес се добавят малко по малко сухите съставки, при постоянно бъркане. После се добавя и млякото с какаото.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Две форми за кейк с махащо се дъно се намазват с масло, на дъното се поставя хартия за печене, а стените се поръсват с какао. Готовата смес се разделя в двете форми. Блатовете се пекат в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се изваждат и се охлаждат върху скара.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

За ганаша се разтопяват двата вида шоколад на водна баня. Смесват се с фъстъченото масло, налива се и сметаната. С миксер се разбива до пухкава смес.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Блатовете се заравняват с нож.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Единият се слага във форма за кейк с махащо се дъно и се намазва с 1/2 от ганаша, поставя се вторият блат и се маже с втората част от ганаша.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Шоколадът за гарниране се разтопява на водна баня и след това се изсипва върху хартия за печене, отгоре се слага друга хартия и се притиска. Завива се на руло и се оставя да се охлади.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Като стегне се нарязва на ленти. Прибират се в хладилника докато дойде време да се използват.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

Тортата се изважда от формата и отстрани се залепват шоколадовите ленти. Отгоре също се поставя от тях. Преди да се сервира се оставя за 2 часа в хладилник.

10
icon

Добър апетит!