за блата:
за ганаша:
за гарниране:
Брашното, ванилията, содата и солта за блата се разбъркват в купа. В друга купа се разбива маслото, след това се добавя захарта и пак се разбива. Слагат се яйцата, едно по едно.
В друга купа се смесват какаото и врялата вода, бърка се, докато се разтвори какаото. Налива се млякото и пак се бърка. Оставя се да се охлади.
Към маслената смес се добавят малко по малко сухите съставки, при постоянно бъркане. После се добавя и млякото с какаото.
Две форми за кейк с махащо се дъно се намазват с масло, на дъното се поставя хартия за печене, а стените се поръсват с какао. Готовата смес се разделя в двете форми. Блатовете се пекат в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се изваждат и се охлаждат върху скара.
За ганаша се разтопяват двата вида шоколад на водна баня. Смесват се с фъстъченото масло, налива се и сметаната. С миксер се разбива до пухкава смес.
Блатовете се заравняват с нож.
Единият се слага във форма за кейк с махащо се дъно и се намазва с 1/2 от ганаша, поставя се вторият блат и се маже с втората част от ганаша.
Шоколадът за гарниране се разтопява на водна баня и след това се изсипва върху хартия за печене, отгоре се слага друга хартия и се притиска. Завива се на руло и се оставя да се охлади.
Като стегне се нарязва на ленти. Прибират се в хладилника докато дойде време да се използват.
Тортата се изважда от формата и отстрани се залепват шоколадовите ленти. Отгоре също се поставя от тях. Преди да се сервира се оставя за 2 часа в хладилник.