Loader
0%

Фритата с бекон, грах и макарони

ff

Необходими продукти

  • 8 яйца
  • 1 глава лук
  • 150 г замразен грах
  • 200 г бекон
  • 1 глава лук
  • 120 г кашкавал
  • 100 г дребни макарони
  • 40 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от макарони, бекон, грах
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Макароните се сваряват до готовност в голямо количество подсолена вода и се отцеждат.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне. Добавя се нарязаният на кубчета бекон и се оставя, докато леко се карамелизира. Сипват се отцедените макарони и грахът, разбърква се и се посолява.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Яйцата се разбиват много добре и се овкусяват със сол и черен пипер. Ястието се залива с яйцата и се оставя около 5 минути в тигана, на умерен огън.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

След това фритатата се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

Съвет: Най-лесно е да приготвите фритатата в тиган с термоустойчива дръжка, за да го ползвате и за фурната. Ако нямате такъв, ползвайте подходяща тава.

4
icon

Добър апетит!