Макароните се сваряват до готовност в голямо количество подсолена вода и се отцеждат.
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне. Добавя се нарязаният на кубчета бекон и се оставя, докато леко се карамелизира. Сипват се отцедените макарони и грахът, разбърква се и се посолява.
Яйцата се разбиват много добре и се овкусяват със сол и черен пипер. Ястието се залива с яйцата и се оставя около 5 минути в тигана, на умерен огън.
След това фритатата се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Съвет: Най-лесно е да приготвите фритатата в тиган с термоустойчива дръжка, за да го ползвате и за фурната. Ако нямате такъв, ползвайте подходяща тава.