Loader
0%

Геврек с песто и домати

ff

Необходими продукти

  • 2 ч. л. суха мая
  • 250 мл топла вода
  • 1 с. л. захар
  • 150 г брашно
  • 150 г пълнозърнесто брашно
  • 80 г грис от твърда пшеница (семолина)
  • 1 ч. л. сол
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с. л. доматена паста
  • 3 с. л. готово песто „Дженовезе“
  • брашно за поръсване
  • олио за намазване
recipe-icon
Ястие от брашно, песто, доматена паста
recipe-icon
Време 1 час и 10 мин. (+ време за втасване)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 1 бр.
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Бялото брашно се смесва със солта, захарта, маята и топлата вода, разбърква се и се оставя да втаса на топло за 30 минути.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Добавят се грисът, пълнозърнестото брашно, стритият на паста с малко сол чесън и зехтинът.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Замесва се еластично тесто, оставя се да втаса 30 минути в намазнена купа и се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Върху половината тесто по дължина се разпределя доматената паста, а другата половина се намазва с пестото.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Навива се руло, завива се като геврек и по повърхността се правят големи разрези.
Пече се 40 минути на 170 градуса в тава с незалепващо покритие.

5
icon

Добър апетит!