Хлябът се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 10 минути.
Лукът и чесънът се наситняват. Готвят се в маслото с вермута и майорана. Когато течността се изпари, се оставят да се запържат.
Добавят се гъбите, почистени и нарязани наедро, и се оставят да се запържат.
Сметаната се разбива с горчицата и яйцата.
Налива се затопленият бульон, овкусява се със сол и пипер и хубаво се разбърква.
Хлябът се слага в тава, залива се с яйчената смес и се оставя да поеме течността.
Добавят се гъбите и се разбърква.
Поръсва се с настърган кашкавал.
Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за около 20 минути.