Loader
0%

Хлебен пудинг с гъби

ff

Необходими продукти

  • 1 хляб с дебела кора (600 г)
  • 3 яйца
  • 200 г заквасена сметана
  • 600 мл пилешки бульон
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 350 г печурки
  • 100 г кашкавал
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл бял вермут
  • 1 ч. л. майоран
  • 50 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от хляб, гъби и яйца
recipe-icon
Време час и 20 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Хлябът се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 10 минути.

1
}

Стъпка 2

Лукът и чесънът се наситняват. Готвят се в маслото с вермута и майорана. Когато течността се изпари, се оставят да се запържат.

2
}

Стъпка 3

Добавят се гъбите, почистени и нарязани наедро, и се оставят да се запържат.

3
}

Стъпка 4

Сметаната се разбива с горчицата и яйцата.

4
}

Стъпка 5

Налива се затопленият бульон, овкусява се със сол и пипер и хубаво се разбърква.

5
}

Стъпка 6

Хлябът се слага в тава, залива се с яйчената смес и се оставя да поеме течността.

6
}

Стъпка 7

Добавят се гъбите и се разбърква.

7
}

Стъпка 8

Поръсва се с настърган кашкавал.

8
}

Стъпка 9

Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за около 20 минути.

9
icon

Добър апетит!