Булгурът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
Маята се разбърква със 150 мл хладка вода, захарта и малко от брашното. Оставя се да шупне.
Магданозът и пресеният лук се накълцват и се разбъркват с булгура. Сместа се овкусява с настърганата лимонова кора, зехтина, сухия чесън, сол и черен пипер.
Останалото брашно се смесва с шупналата мая, добавя се и овкусеният булгур.
Замесва се меко тесто, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. След това се прехвърля в намазана със зехтин кръгла тава, маже се със зехтин, украсява се със стръкове магданоз и шайби чери домати, които също се намазват със зехтин. Оставя се да втаса повторно за 30–40 минути.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 40 минути.