Loader
0%

Хляб „Табуле“

ff

Необходими продукти

  • 450 г брашно
  • 120 г булгур (с варене)
  • 100 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
  • 30 г кубче прясна мая
  • 2 връзки магданоз (+ за украса)
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 ч. л. сух чесън
  • 50 г чери домати
  • 1 ч. л. захар
  • кората от 1 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от брашно, булгур
recipe-icon
Време час и 50 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 1 хляб
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Булгурът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
Маята се разбърква със 150 мл хладка вода, захарта и малко от брашното. Оставя се да шупне.

1
}

Стъпка 2

Магданозът и пресеният лук се накълцват и се разбъркват с булгура. Сместа се овкусява с настърганата лимонова кора, зехтина, сухия чесън, сол и черен пипер.

2
}

Стъпка 3

Останалото брашно се смесва с шупналата мая, добавя се и овкусеният булгур.

3
}

Стъпка 4

Замесва се меко тесто, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. След това се прехвърля в намазана със зехтин кръгла тава, маже се със зехтин, украсява се със стръкове магданоз и шайби чери домати, които също се намазват със зехтин. Оставя се да втаса повторно за 30–40 минути.

4
}

Стъпка 5

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 40 минути.

5
icon

Добър апетит!