Loader
0%

Хрупкаво свинско на фурна

ff

Необходими продукти

  • 600 г свинско контрафиле (цяло парче)
  • 4 с. л. дижонска горчица
  • 100 г пълнозърнести крекери
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин за поливане
  • сол и черен пипер на вкус

за доматите:

  • 1,2 кг домати сорт „Рома“
  • 1 ч. л. сух риган
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин за поливане
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от свинско контрафиле, дижонска горчица и домати сорт „Рома“
recipe-icon
Време 50 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Доматите се потапят за кратко във вряща вода. Изваждат се и се пускат в купа с леденостудена вода, след което се обелват и се разполовяват. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия. Овкусяват се със сол, черен пипер и ригана, поливат се със зехтин, поръсват се с наситнената скилидка чесън и се пекат около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Месото се почиства от ципите, нарязва се на тънки филии и се овкусява със сол и черен пипер.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Скилидката чесън се смачква на паста и се разбърква с горчицата. Месото се намазва добре с получената смес.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Крекерите се натрошават. Парчетата месо се овалват в тях и се подреждат върху решетка, поставена в тава. Поливат се със зехтин и се пекат 5–10 минути в загрята на 200 градуса фурна.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Месото се поднася с печените домати.

5
icon

Добър апетит!