Facebook Pixel
Loader
0%

Хумус с тиква и розмарин

ff

Необходими продукти

  • 2 консерви нахут (по 400 г)
  • 600 г тиква (сорт „Цигулка“)
  • 70 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 1 глава чесън
  • 1 лимон
  • 1 стрък розмарин
  • 2 с. л. сусамов тахан
  • 1 с. л. мед
  • сол и черен пипер на вкус
  • арабски питки за сервиране
recipe-icon
Време 1 час и 30 минути (и време за охлаждане)
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 8 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Тиквата се обелва, почиства се, реже се на кубчета и слага в тава. Добавят се и целите
необелени скилидки чесън, 20 мл зехтин, медът и сол на вкус.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Разбърква се и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато омекне – 40 минути.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Чесънът се почиства и се пасира с отцедения нахут, тиквата, тахана, наситнения розмарин,
лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Налива се и останалият зехтин и отново се пасира.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Хумусът се сервира се с препечените питки. По желание се залива с малко зехтин.

4
icon

Добър апетит!