Патладжаните се измиват и се белят, така че да се получи райе. Разполовяват се, посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават.
Пържат се за 3–4 минути от всяка страна в тиган с около 1 пръст сгорещено олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Лукът се реже на полумесеци, чесънът и магданозът се наситняват, а доматите се нарязват на кубчета. В купа се смесват лукът, чесънът, сухата мента, сол, черен пипер, доматите, магданозът, 2 с. л. зехтин и се разбърква.
Патладжаните се слагат в подходящ съд, с разреза нагоре и върху тя се излива доматената смес.
Лимоновият сок се разбърква със захарта, останалия зехтин и малко вода. С получената смес се поливат патладжаните. Съдът се похлупва и ястието се готви 40 минути на слаб огън. Сервира се с наситнен магданоз.