Facebook Pixel
Loader
0%

Капама

ff

Необходими продукти

  • 500 г пилешко месо от бутчета (без кост)
  • 500 г телешки джолан (без кост)
  • 500 г свински гърди (без кост)
  • 500 г кървавица
  • 300 г сланина
  • 100 г ориз (бисерен)
  • 200 мл червено вино
  • 1 средно голяма кисела зелка
  • 1 дафинов лист
  • 4 с. л. олио
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1–2 ч. л. див кимион
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Време 6 часа и 30 минути
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8 -10 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Свинските гърди, телешкият джолан и пилешкото месо се нарязват на едри парчета.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в олиото.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Зелето се реже на ивици и се разбърква с ориза, червения пипер, кимиона и дафиновия лист.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Сланината се реже на много тънки филийки. Дъното и стените на гювеча се покриват с резени
сланина.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Слага се 1/3 от зелето, половината месо, пак 1/3 от зелето, останалото месо и останалото зеле.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Отгоре като кравай се завива кървавицата.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Налива се виното и ако е нужно, малко зелев сок. Похлупва се. Гювечът се слага в студена
фурна. След това фурната се включва на 220 градуса.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

След около 30 минути температурата се намалява на 140 градуса и капамата се готви така на
слаб огън около 5 часа.

8
icon

Добър апетит!