Свинските гърди, телешкият джолан и пилешкото месо се нарязват на едри парчета.
Овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в олиото.
Зелето се реже на ивици и се разбърква с ориза, червения пипер, кимиона и дафиновия лист.
Сланината се реже на много тънки филийки. Дъното и стените на гювеча се покриват с резени
сланина.
Слага се 1/3 от зелето, половината месо, пак 1/3 от зелето, останалото месо и останалото зеле.
Отгоре като кравай се завива кървавицата.
Налива се виното и ако е нужно, малко зелев сок. Похлупва се. Гювечът се слага в студена
фурна. След това фурната се включва на 220 градуса.
След около 30 минути температурата се намалява на 140 градуса и капамата се готви така на
слаб огън около 5 часа.