Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Заливат се със зехтина и се овкусяват с морска сол. Пекат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
Копърът се наситнява и се смесва с маслините, киселото мляко и меда.
В друга купа се слагат брашното и сухата мая, сипват се 375 мл вода, прибавя се сместа с картофите и се замесва лепкаво тесто. Оставя се в намазана със зехтин купа за 45 минути, да втаса. После с намазани със зехтин ръце се размесва отново и пак се оставя за 45 минути. Това се повтаря общо четири пъти.
В плитка тава се поставя хартия за печене и се слага тестото. Притиска се с пръсти така, че да се образуват вдлъбнатини и се оставя за 45 минути.
Хлябът се пече за 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.