Loader
0%

Картофена торта със спанак и сирене

ff

Необходими продукти

  • 800 г картофи
  • 50 мл зехтин
  • 400 г почистен спанак
  • 3 яйца (размер L)
  • 250 г козе саламурено сирене
  • 250 г извара
  • 1 връзка копър
  • 1 връзка магданоз
  • кората от 1 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от картофи и спанак
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Картофите се обелват, нарязват се на тънки шайби и се слагат във вода, за да не потъмнеят. След това се отцеждат върху кухненска хартия, мажат се със зехтина и се запичат в сух тиган на умерен огън, докато леко омекнат.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Спанакът се залива с вряла вода, след това се слага в купа с лед и вода, отцежда се много добре и се наситнява. Разбитите яйца се смесват със спанака, настърганата лимонова кора, изварата, натрошеното сирене, наситнените копър и магданоз. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Стените и дъното на форма за торта (с диаметър 26 см) и подвижно дъно се покриват с картофите. Спаначената смес се изсипва във формата и се заглажда.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Тортата се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор. Охлажда се и се нарязва.

4
icon

Добър апетит!