Картофите се обелват, нарязват се на тънки шайби и се слагат във вода, за да не потъмнеят. След това се отцеждат върху кухненска хартия, мажат се със зехтина и се запичат в сух тиган на умерен огън, докато леко омекнат.
Спанакът се залива с вряла вода, след това се слага в купа с лед и вода, отцежда се много добре и се наситнява. Разбитите яйца се смесват със спанака, настърганата лимонова кора, изварата, натрошеното сирене, наситнените копър и магданоз. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
Стените и дъното на форма за торта (с диаметър 26 см) и подвижно дъно се покриват с картофите. Спаначената смес се изсипва във формата и се заглажда.
Тортата се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор. Охлажда се и се нарязва.