Loader
0%

Картофени крокети с целина и розмарин

ff

Необходими продукти

  • 1 кг стари картофи
  • 1 малка глава целина
  • 2 яйца
  • 2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 стръка розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 ч. л. настъргано индийско орехче
  • 50 г сирене „Пармезан“
  • 5 филии бял хляб
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от картофи
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Картофите се измиват, не се белят, за да се запази нишестето. Целината се обелва и се нарязва на четири . Зеленчуците се готвят на пара, докато хубаво омекнат.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Чесънът се стрива на паста. Магданозът и розмаринът се нарязват наситно. Слагат се в купа заедно с индийското орехче и настърганият пармезан.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Картофите и целината се пюрират с преса за картофи.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Добабят се яйцата, налива се зехтина, прибавят се подправките. Овкусява се със сол и черен пипер.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Хлябът се смила в блендер.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

От картофената смес се оформят топчета, крокети, след което се овалват в хлебните трохи.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Пържат се на маслена баня до златисто, след това се поставят върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Поднасят се топли.

8
icon

Добър апетит!