Лукът се обелва и се нарязва на лодки. Гъбите се почистват и се нарязват наедро. Чушките се наситняват.
Свинското месо се нарязва на кубчета и се запържва в 25 г от маста – до златистокафяво. Посолява се и се изважда.
В съда се слагат още 25 г мас и щом се загрее, се запържва лукът. Когато стане златист, се изважда.
Гъбите и чушките се запържват в същия съд с още 25 г мас. Поръсват се с чубрицата, налива се виното и се посолява. Готвят се още 1–2 минути и се дърпат от огъня.
Месото, лукът и гъбите с виното се слагат в глинен съд, разбъркват се, похлупват се и се пекат около 1 час и 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Черният дроб се нарязва на кубчета и се пържи в останалата свинска мас. Когато стане със златистокафява коричка се изважда.
Кавърмата се сервира със запържените дробчетата и с наситнен магданоз.