Loader
0%

Кавърма по воденичарски

ff

Необходими продукти

  • 700 г свински бут
  • 500 г телешки дроб
  • 350 г печурки (дребни)
  • 150 мл червено вино
  • 100 г свинска мас
  • 1,2 кг лук
  • 3 люти чушки
  • 1/2 ч. л. чубрица
  • сол на вкус
  • 4 стръка магданоз
recipe-icon
Ястие от свински бут, телешки дроб и печурки
recipe-icon
Време 3 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Лукът се обелва и се нарязва на лодки. Гъбите се почистват и се нарязват наедро. Чушките се наситняват.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Свинското месо се нарязва на кубчета и се запържва в 25 г от маста – до златистокафяво. Посолява се и се изважда.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В съда се слагат още 25 г мас и щом се загрее, се запържва лукът. Когато стане златист, се изважда.
Гъбите и чушките се запържват в същия съд с още 25 г мас. Поръсват се с чубрицата, налива се виното и се посолява. Готвят се още 1–2 минути и се дърпат от огъня.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Месото, лукът и гъбите с виното се слагат в глинен съд, разбъркват се, похлупват се и се пекат около 1 час и 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Черният дроб се нарязва на кубчета и се пържи в останалата свинска мас. Когато стане със златистокафява коричка се изважда.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Кавърмата се сервира със запържените дробчетата и с наситнен магданоз.

6
icon

Добър апетит!