Loader
0%

Кекс с шоколад и вишни

ff

Необходими продукти

  • 200 г краве масло (+ за мазане)
  • 300 г брашно
  • 200 г захар
  • 200–300 г вишни (може и замразени)
  • 4 яйца
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 4 с. л. десертно вино („Марсала“)
  • 70 г бял шоколад
  • 70 г тъмен шоколад (дропс)
  • 30 г филирани бадеми
recipe-icon
Ястие от брашно, вишни, шоколад
recipe-icon
Време 1 час и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар, докато побелеят и удвоят обема си.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Прибавя се предварително разтопеното масло и се разбива. Налива се виното и отново се разбива.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

При постоянно разбъркване се добавят брашното и бакпулверът, тъмният шоколад, нарязаният бял шоколад и вишните. Разбърква се.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Сместа се изсипва във форма за печене терин, застлана с пергаментова хартия и намазана с масло.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Тестото се поръсва с филираните бадеми и се пече за около 1 час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, като се проверява с клечка.

5
icon

Добър апетит!