Тиквата се обелва и се почиства. Сварява се с 200 мл вода, докато омекне. Маслото (размекнато на стайна темпретатура) се разбива със захарта до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата.
В купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията и канелата. Прибавят се към маслено-яйчната смес. Тиквата се загрява на умерен огън за 10 минути, за да се изпари влагата. Трябва да се получи около 300 г гъсто пюре. Охлажда се и се добавя към останалата смес.
Разбърква се добре и сместа се разделя надве. Шоколадът се разтопява на водна баня.
Към едната се добавя разтопения шоколад, а към другата – нарязаните лешници.
Форма за кейк (с дупка) се намазва с масло и се поръсва с брашно. Разпределя се сместа с тиква и лешници, а отгоре другата – с шоколада.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 45 минути. Оставя се да се охлади и се изважда от формата. Нарязва се и се поднася, поръсен с пудра захар.