за тестото:
за плънката:
В купа се смесват продуктите за тестото (без орехите) и се претриват с пръсти, докато се получат трохи. Орехите се нарязват и се прибавят. Замесва се гладко маслено тесто, което се завива в прозрачно фолио и се оставя за 15 минути в хладилник, за да стегне.
След това се разточва върху прозрачно фолио, във формата, в която ще се пече. Ако междувременно тестото омекне, е добре, да сложи отново за кратко в хладилник.
Пече се 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, покрито с пергаментова хартия, върху която са сложени бобчета, за да не се надигне.
Броколите се разделят на розички и се бланшират за 2–3 минути в кипяща подсолена вода. След това се шокират в леденостудена вода и се отцеждат. Морковът и сирената се настъргват, а чесънът се стрива на паста.
В купа се разбиват яйцата, заедно със сметаната, млякото, естрагона, сол и пипер меланж, и към тях се прибавя сместа със сирената.
Готовият блат се вади от фурната и се оставя да се охлади. След това се налива плънката, а отгоре се разпределят розичките броколи.
Пече се около 45–50 минути в загрята на 180 градуса фурна.