Loader
0%

Киш с броколи и сирена

ff

За тестото

  • 200 г брашно
  • 100 г краве масло
  • 50 г орехи
  • 1 яйце
  • сол на вкус

За плънката

  • 500 г броколи
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 50 г сирене „Пармезан“
  • 50 г краве сирене
  • 60 г топено пушено сирене
  • 60 г синьо сирене
  • 200 мл готварска сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1 щипка естрагон
  • сол и пипер меланж на вкус
recipe-icon
Ястие от броколи
recipe-icon
Време час и 15 мин.
recipe-icon
Трудност напред
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В купа се смесват продуктите за тестото (без орехите) и се претриват с пръсти, докато се получат трохи. Орехите се нарязват и се прибавят. Замесва се гладко маслено тесто, което се завива в прозрачно фолио и се оставя за 15 минути в хладилник, за да стегне.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

След това се разточва върху прозрачно фолио, във формата, в която ще се пече. Ако междувременно тестото омекне, е добре, да сложи отново за кратко в хладилник.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Пече се 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, покрито с пергаментова хартия, върху която са сложени бобчета, за да не се надигне.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Броколите се разделят на розички и се бланшират за 2–3 минути в кипяща подсолена вода. След това се шокират в леденостудена вода и се отцеждат. Морковът и сирената се настъргват, а чесънът се стрива на паста.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

В купа се разбиват яйцата, заедно със сметаната, млякото, естрагона, сол и пипер меланж, и към тях се прибавя сместа със сирената.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Готовият блат се вади от фурната и се оставя да се охлади. След това се налива плънката, а отгоре се разпределят розичките броколи.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Пече се около 45–50 минути в загрята на 180 градуса фурна.

7
icon

Добър апетит!