за тестото:
за плънката:
Брашното, захарта и маслото за тестото се разбиват в блендер, докато се получат трохи. Прибавя се жълтъкът и отново се разбива.
Полученото тесто се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне.
После се разточва и се слага във форма за тарт с подвижно дъно. Отново се оставя да стегне в хладилник за около 15 минути.
След това отгоре се слага хартия за печене и се покрива с морска сол. Пече се в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Махат се хартията и солта и се допича до златисто – за около 5 минути.
Яйцата и жълтъците за плънката се разбиват със захарта, добавя се сметаната, след това сокът от лимон и настърганата лимонова кора.
Сместа се изсипва върху изпеченето тесто и тартът се пече в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, за 30–35 минути.
Преди да се нареже се оставя да се охлади за поне 4 часа.