за гарниране:
Боровинките се заливат със затопления ром и се оставят да се напоят. Захарта се разбива с маслото, до побеляване. Добавя се яйцето и отново се разбива.
Брашното се смесва с ванилията, солта и бакпулвера, сипва се към маслената смес и се разбърква. Добавят се кокосовите стърготини и подсушените боровинки, и отново се разбърква.
В две тави с незалепващо покритие, от сместа се оформят тънки кръгове, на голямо разстояние един от друг. Бисквитите се пекат около 10–12 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, като времето за печене зависи от големината и дебелината им.
Шоколадът се разтопява на водна баня, ароматизира се с настърганата кора от двата лайма и с него се намазват охладените бисквити.
След като шоколадът изсъхне, бисквитите са готови за сервиране.