Маята се разтваря в 50 мл от млякото, заедно със захарта и се оставя да шупне.
Брашното се смесва със солта, две разбити яйца, разтопеното масло и останалото мляко.
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.
Покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
След това 1/4 от тестото се заделя.
Останалото се разделя на 4 равни части, от които се разточват еднакви по големина и дебелина
кръгове с диаметър 26 см (заравняват се с ринг, за да са напълно еднакви).
В тава, върху силиконов килим се поставя един кръг от тестото и се намазва с разтопено масло.
Следва тесто, масло и така – докато се завърши с тесто.
Питата се заравнява и се реже на 8 парчета, като торта, но не до край.
Триъгълниците, които се образуват, се цепват леко през средата (без да се разделят) и се
прегъват навън, като се завъртат няколко пъти.
Заделеното тесто се разточва на правоъгълник, който се намазва с разтопено масло. От него, с
нож за пица, се режат лентички.
Навиват се.
Поставят в образувалата се дупка в средата на питата.
Погачата се покрива се и се оставя да втаса за 1 час.
Намазва се с разбито яйце и се поръсва със сусам.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 25–30 минути.