Копривата се измива и попарва в кипяща вода за кратко, след което се шокира в леденостудена вода, за да запази яркия си цвят. Отцежда се хубаво и се нарязва.
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се задушават в зехтина. Добавят се доматите. Оставя се да къкри на бавен огън, за да се сгъсти. После се налива сметаната и се оставя да къкри още 4–5 минути. Овкусява се със захар, сол и черен пипер и се сваля от огъня.
Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва. В купа се слагат копривата, овесените трици, яйцата, сиренето, прясното мляко, лютият пипер, анасонът и разтопеното масло. Добавят се скилидките чесън, смачкани на паста, сол и черен пипер.
Разбърква се и се пресипва в тава. Поръсва се с настъргания кашкавал и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35–40 минути.
Когато копривата е готова, се разрязва на парчета и се поднася със соса.