Loader
0%

Корндог с домашен кечуп

ff

Необходими продукти

  • 24 малки кренвирша и вурстчета
  • 110 г брашно
  • 100 г царевичен грис
  • 150 мл прясно мляко
  • 50 г кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сода бикарбонат
  • олио за пържене

За кетчупа

  • 1 консерва доматено пюре (400 г)
  • 50 мл бял винен оцет
  • 1/3 ч. л. чесън на прах
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 2 с. л. мед
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. бял синап
recipe-icon
Ястие от малки кренвиршчета и вурстчета
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В касерола се сипват продуктите за кетчупа и оставят на умерен огън за 30 минути, докато течността се сгъсти. Охлажда се.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Брашното се смесва с гриса, бакпулвера и солта. Содата се гаси в киселото мляко и заедно с прясното мляко и яйцето се добавят към сухите съставки. Забърква се рядко тесто, като за палачинки.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Кренвиршите и вурстчетата се потапят в тестото и се пържат на маслена баня до златист цвят.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Нанизват се на шишчета и се сервират с кетчупа.

4
icon

Добър апетит!