Loader
0%

Костур с моркови и зелен сос

ff

Необходими продукти

  • 800 г филе от нилски костур
  • 1 с. л. подправка за риба
  • 30 г краве масло
  • 2 моркова
  • 4 с. л. зехтин

за зеления сос:

  • 1 лимон
  • 200 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 1/4 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 с. л. каперси
  • 2 скилидки чесън
  • пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от нилски костур, моркови и зехтин „Екстра върджин“
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се реже на парчета, овкусява се с подправката и се пържи в зехтин от всички страни до златисто.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Морковите се обелват, нарязват се на шайби и се запържват в маслото. Рибата се поставя в тава за печене и отгоре се разпределят морковите.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Приготвя се сосът, като магданозът и копърът се пасират заедно с кората и сока от лимона, чесъна, каперсите и зехтина. Овкусява се с черен пипер.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Рибата се пече на 220 градуса с вентилатор за 8 минути.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Зеленият сос се разпределя в чинии, отгоре се поставят парчетата риба и ястието е готово за сервиране.

5
icon

Добър апетит!