за тестото:
за крема:
Брашното се смесва със солта, водата, оцета и олиото. Замесва се меко и еластично тесто,
което се покрива с фолио и се оставя да почине 30–40 минути.
Млякото и захарта за крема се ароматизират с ванилията и се кипват.
Сипва се грисът. Щом набъбне, се прибавят жълтъците и се готви при постоянно бъркане,
докато кремът се сгъсти.
Дърпа се от огъня, прибавя се маслото, разбърква се и се оставя да се охлади.
Тестото се разделя на 8 части. Всяка една се разточва възможно най-тънко с машинка за паста,
като се поръсва с царевично нишесте.
Корите се разрязват надве, мажат се с масло и се редят на кръст в намазана с масло тава.
Краищата им трябва да стърчат извън нея.
Слагат се половината нарязани сливи, изсипва се кремът, поръсва се с останалите сливи и
стърчащите краищата на корите се затварят навътре.
Намазват се останалото масло и се поръсват със захар.
Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се, поръсва се със смес от пудра захар и канела и се поднася.