Loader
0%

Крем с печени плодове

ff

Необходими продукти

 

  • 250 г смокини
  • 250 г тъмно грозде (без семки)
  • 1 круша
  • 1 зелена ябълка
  • 2 с. л. захар
  • 2 с. л. краве масло
  • 1/4 ч. л. канела

 

за крема:

  • 250 г сирене „Маскарпоне“
  • 150 г гъсто кисело мляко
  • 2 с. л. захар
  • 1 ванилия

 

за кроканта от лешници:

  • 60 г печени, белени, солени лешници
  • 50 г захар
recipe-icon
Ястие от "Маскарпоне", плодове, ядки
recipe-icon
Време 45 мин. (и време за охлаждане)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Ябълката и крушата се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Смокините се разполовяват и се овкусяват с канелата и захарта. Заливат се с разтопеното масло и се разбъркват внимателно. Плодовете се пекат около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Маскарпонето се разбърква с киселото мляко, захарта и ванилията.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Захарта за кроканта се разтопява, докато се получи карамел, в който се изсипват лешниците и щом карамелът ги покрие, сместа се прехвърля върху силиконов килим.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Оставя се да се охлади много добре, след което се начуква в хаванче.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Печените плодове и разполовените гроздови зърна се разпределят в купички и отгоре се слага от крема. Непосредствено преди сервиране, десертът се поръсват с кроканта.

5
icon

Добър апетит!