за крема:
за кроканта от лешници:
Ябълката и крушата се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Смокините се разполовяват и се овкусяват с канелата и захарта. Заливат се с разтопеното масло и се разбъркват внимателно. Плодовете се пекат около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.
Маскарпонето се разбърква с киселото мляко, захарта и ванилията.
Захарта за кроканта се разтопява, докато се получи карамел, в който се изсипват лешниците и щом карамелът ги покрие, сместа се прехвърля върху силиконов килим.
Оставя се да се охлади много добре, след което се начуква в хаванче.
Печените плодове и разполовените гроздови зърна се разпределят в купички и отгоре се слага от крема. Непосредствено преди сервиране, десертът се поръсват с кроканта.