за соса:
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното масло, докато омекне. Сипва се брашното и се пържи до златисто.
Налива се млякото и се готви, докато се получи гъст бешамел. Отстранява се от котлона и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
Кашкавалът се настъргва, а шунката се наситнява. Разбъркват се с бешамела и сместа се покрива с прозрачно фолио. Оставя се за 2 часа в хладилник.
Хлябът се смила и се запича в сух тиган, докато трохите се изсушат, без да стават златисти. Яйцата се разбиват.
От бешамела се оформят крокети, овалват се в брашно, разбити яйца и накрая – в хлебни трохи.
Крокетите се подреждат в тава, поливат се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 10–12 минути.
Киселото мляко и майонезата се разбъркват с горчицата, пушения пипер, меда, накълцания див лук, лимоновия сок, чили и сол на вкус.
Крокетите се поднасят със соса.